Si daca...? Cei mai faimosi istorici militari isi imagineaza ce s-ar fi putut intampla

Epuizat din stoc
SKU
HU002221/1
14.45 LEI
Pe scurt
V-ati privit vreodata viata din perspectiva lui "Ce-ar fi fost daca?" V-ati putea inalta cu o astfel de privire intrebatoare la nivelul marilor scene ale istoriei lumii? Daca raspunsul este ,,da", atunci veti fi fascinati de cartea aceasta care ghiceste scenariile istoriei ce nu au avut loc niciodata, dar care iau fiinta tocmai in lumina lui Si daca...? Si daca grecii ar fi fost invinsi de persi in batalia de la Salamina? Ar mai fi existat dupa 2500 de ani civilizatia noastra occidentala, asa cum o cunoastem si o traim? Fara democratia propusa de atenieni, fara concepte precum libertatea si cetatenia, pe care li le datoram, cum am fi aratat noi astazi? Dar daca Alexandru Macedon ar fi murit la Granicos, la inceputul campaniei militare impotriva Persiei, ar fi supravietuit cultura lumii cunoscute si in special elenismul? Daca Napoleon ar fi fost infrant la Austerlitz de fortele comune austriece si rusesti, fapt care a fost cat pe ce sa aiba loc, nu ar fi fost oare evitata unificarea Germaniei si, consecutiv, un secol de zbucium in Europa si nu numai? Similar, daca Napoleon ar fi iesit castigator la Waterloo, poate ca pacea generala ar fi putut dura mult dupa 1914, poate razboaiele mondiale nu ar mai fi existat.
Si daca Ziua Z, ziua debarcarii Aliatilor in Normandia s-ar fi soldat cu un esec, nu cumva s-ar fi ajuns nu atat la o victorie a nazistilor, cat la una a comunistilor in Europa? Cum ar fi aratat in aceste conditii batranul continent azi?In incercarea de a raspunde la astfel de intrebari, nu numai ca ne putem inchipui cat de diferit ar fi putut arata lumea unde traim, implicit si felul nostru de a fi, dar beneficiem si de un punct arhimedic pentru a ne intelege mai bine istoria. "Scenarii perfect plauzibile, care dschid perspective intelectuale nebanuite." (Publishers Weekly)
Mai multe informații
EdituraHumanitas
ISBN 978-973-50-1598-5
Traducător Bianca Fogarasi
Număr de pagini 352
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsSi daca...? Cei mai faimosi istorici militari isi imagineaza ce s-ar fi putut intampla
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!