Zece mari economişti. De la Marx la Keynes

Epuizat din stoc
SKU
C175737
66.47 LEI
Pe scurt
Cele 13 eseuri din acest volum, scrise între 1910 şi 1950 sunt o adevărată istorie a economiei moderne, scrisă de unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi ai ei.
Doi dintre autorii despre care scrie Schumpeter i-au fost profesori – Eugen von Böhm‑Bawerk şi Friedrich von Wieser – iar ceilalţi, maeştri sau colegi de generaţie, cum e cazul lui J.M. Keynes, cu care nu a fost în relaţii tocmai bune. Personaj destul de incomod la vremea lui, un adevărat copil teribil al economiei, Schumpeter a fost încadrat în tabăra „pesimiştilor”, iar celebritatea lui reală a fost de fapt postumă.

Zece mari economişti este o carte care se poate citi pe două coordonate: una în care este analizată traiectoria teoriei economice a fiecărui personaj în parte, secondată, în subtext, de teoria acestui mare întemeietor de şcoală.

Ca orice demers biografic, Zece mari economişti poate fi citită şi ca o autobiogafie ideatică a lui Schumpeter, care discută despre autorii pe care şi-i alege şi în funcţie de distanţa care îl desparte de ei, propunând, în cele din urmă, o teorie originală, în care se regăseşte amprenta fiecărui autor abordat.
Mai multe informații
EdituraPublica
Colecție Co-lectia de economie
Ediția cărții I
ISBN 978-973-1931-47+0
Traducător Florin Sia
Număr de pagini 472
Formatul cărţii 14,5 x 20,5 cm
Tip copertă Editie cartonata
Data apariției 2010
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsZece mari economişti. De la Marx la Keynes
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!